Успјеси

школска 2022/23. година

Светосавска награда у рукама наше психологиње Јелене! 26. 01. 2024.

Психолог Јелена Радивојевић Ступар добитница Светосавске наградеMинистар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић уручила је у петак 26.1.2024. године на свечаној манифестацији „Наши учитељи“ Светосавске награде овогодишњим добитницима – истакнутим васпитачима, наставницима основних и средњих школа, стручним сарадницима и библиотекарима у Републици Српској.Поносни смо што је колегиница Јелена Радивојевић Ступар из наше школе добитница овог највећег признања за просвјетног радника у Републици Српској.Поред психолога Јелене Радивојевић Ступар ову престижну награду ранијих година заслужиле су: Мирјана Продановић Бојановић, наставница физичког и здравстеног васпитања, Борка Павловић, наставница информатике и Бранкица Радоњић, библиотекар. Вјерујемо да ће наш колектив наставити традицију изузетних успјеха у раду са нашим ученицима. Честитамо свим награђеним просвјетним радницима!

школска  2022/23. година

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ОДБОЈЦИ ЗА ДЈЕВОЈЧИЦЕ
21. 02. 2023.

Општинско такмичење у одбојци – дјевојке
1. ОШ “Бранко Ћопић” Прњавор
2. ОШ “Никола Тесла” Прњавор
3. ОШ “Петар Кочић” Шибовска
Честитамо!

 

Регионално из инфорамтике – 26.03.2022.

Učenik osmog razreda, Miloš Prelić, na juče održanom regionalnom takmičenju iz programiranja osvojio je prvo mjesto , uz podršku prof. Pavlović Borke.

Milošu želimo uspjeh i na republičkom nivou takmičenja.

Oпштинско из информатике – 05.03.2022.

U subotu 5.3.2022. godine, uJU OŠ “Nikola Tesla” Prnjavor, i održano je Opštinsko takmičenje iz informatike, na kojem su postignuti sljedeći rezultati:

1. Miloš Prelić, OŠ „Branko Ćopić“ Prnjavor

2. Tara Đuraš, OŠ „Nikola Tesla“ Prnjavor

2. Vukota Dakić, OŠ „Nikola Tesla“ Prnjavor

3. Ognjen Đurić, OŠ „Branko Ćopić“ Prnjavor

Čestitamo učenicima i nastavnicima na postignutom uspjehu i želimo mnogo sreće na regionalnom takmičenju!

у емисији К3 Прњавор

Прво мјесто за “Први дејт”

Наши ученици награђени за филм “Мој први дејт”
Данас су наши ученици Давид Ружичић, Дамјан Стјепановић и Арсеније Секулић, чланови секције МИП-овци, у пратњи менторице и директорице награђени у Министарству просвјете и културе Републике Српске.
Њихов филм” Мој први дејт” побједички је на овогодишњем конкурсу “Како бити сигуран на интернету”

Наша школа за 21. вијек

НАША ШКОЛА – ШКОЛА ЗА 21. ВИЈЕК
Пројекат наше школе назива “Стварамо еко хероје” побиједио је на државном такмичењу у конкуренцији 120 школа у програмирању уз употребу микро бит рачунара које је реализовано уз подршку British Council-a. Ученици наше школе Петра Милијевић и Давид Бојановић су уз подршку наставница Борке Павловић и Мирјане Продановић Бојановић осмислили занимљиву надоградњу еколошких активности по којима је наша школа позната. Активност представља такмичење између разреда у прикупљању ПЕТ амбалаже. Програмирали су микро бит рачунаре тако да мјере број ПЕТ флаша убачених у посебне канте за свако одјељење. Програм Школе за 21. вијек проводи British Council на Западном Балкану а подржава га Влада Велике Британије. Сљедећи ниво такмичења очекује се у априлу.
https://youtu.be/tBEx8ot-_S4

Награда коју смо освојилу уз прво мјесто на такмичењу у оквиру програма “Школе за 21. вијек” унаприједиће рад школе и помоћи нашим ученицима да кроз практичан рад стичу компетенције у науци и технологији

 1. Димитрије Вуковић
 2. Борис Ђурђевић
 3. Наташа Мићановић
 4. Вук Њежић
 5. Софија Ђумић
 6. Сара Куравица
 7. Немања Савковић

Ученицима честитамо од свег срца и желимо им много успјеха у даљем раду!

 1. Лана Зец
 2. Милош Прелић
 3. Вук Карановић
 4. Давид Продановић
 5. Дуња Савић
 6. Огњен Ђурић
 7. Тамара Живковић
 8. Јован Павловић
 9. Александра Прерадовић

Ученицима честитамо од свег срца и желимо много успјеха у дањем раду!

Литерарни конкурс на тему “Љепше је у школи” омогућио је ученицима да се креативно изразе поводом Дана школе-Дана ученичких постигнућа 15.5.Након комисијског прегледа за најбоље су изабрани:1. Милош Прерадовић IV 22. Нина Божуновић II 3, Давид Малешевић II 3 и Милица Јанковић V 23. Ања Јевђенић V 3У вишим разредима, најљепше текстове су писали:1. Маја Дуроњић VI 42. Матеј Радић VIII 13. Татјана Бокур VI 3 и Анђела Слијепчевић VI 3Награђеним ученицима честитамо, а свима који су лијепо писали о нашој школи се од срца захваљујемо.

подсјетила ученике на злочине НДХ у Другом свјетском ратуУ оквиру недјеље Културе сјећања од 19. до 25. априла по препоруци Одбора за његовање традиције ослободилачких ратова, а поводом Дана сјећања на жртве усташког злочина-геноцида НДХ у концентрационог логору Јасеновац и његовом највећем стратишта Доња Градина, ученици виших разреда на часовима одјељењске заједнице испратили су презентацију на исту тему.Презентацију су припремили ученици наше школе Александра Прерадовић и Јован Павловић, а излагали су сами ученици, одјељењске старјешине и наставник историје Рајко Алексић.

На ликовном конкурсу са темом”Јасеновац” рад наше ученице Александре Прерадовић IX3 освојио је 3.мјесто у конкуренцији 356 радова ученика основне школе, док се литерарни рад ученице Мие Радуловић VII1 окитио похвалом у конкуренцији 231 рада ученика основне школе.Честитамо нашим ученицама и наставницама Даници Живанић и Далиборки Моравац на успјешном представљању школе на овогодишњем конкурсу!

Разговор са поводом

Обиљежен Дан планете Земље

Подржи нас и ти!

Наша успјешна еколошка прича траје већ девет година и стално се шири. Када погледамо само сегмент рециклаже ПЕТ амбалаже иза себе видимо 500 000 пластичних флаша које су захваљујући нашем ангажману рециклиране умјесто да 500 година труну у природи и на депинијама. Током фебруара и марта прукупили смо 381 kg ПЕТ амбалаже, а данас се посебно захваљујемо радницима фирме Export City Прњавор https://export-city.com/bs/ који су одлучили да у својим просторијама прикупљају ПЕТ амбалажу за школу.Фирма Export City Прњавор примјер је друштвено одговорне компаније која показује да се није тешко укључити у позитивне праксе и бити примјер сличним организацијама.Ове године рециклажи посвећујемо посебну пажњу у склопу пројекта „Мисли о природи!“ који имплементира Центар за промоцију цивилног друштва, а финансира Шведскa. #EkoŠkole#MisliOPrirodi#ThinkNature#CPCDba#EmbassyOfSwedenSarajevoХВАЛА СВИМА КОЈИ ПЕТ АМБАЛАЖУ ДОНОСЕ У ШКОЛУ ИЛИ ЈЕ ОДЛАЖУ У НАШЕ ШАРЕНЕ КОНТЕЈНЕРЕ!ПОМОЗИТЕ НАМ И ВИШЕ ТАКО ШТО ЋЕТЕ ФЛАШЕ ПРИЈЕ УБАЦИВАЊА У КОНТЕЈНЕР ИСПРАЗНИТИ И СТИСНУТИ.ХВАЛА КП “ПАРК” ПРЊАВОР ШТО НАМ ПОМАЖЕ У НАШИМ НАСТОЈАЊИМА ДА СВОЈУ ПЛАНЕТУ УЧИНИМО ЧИСТИЈОМ!

Представљао вам Вука и Лану који су након побједе на школском , освојили прво и друго мјесто на општинском такмичењу у рецитовању, чиме су се пласирали на регионални ниво. Ученицима честитамо и желимо да нашу школу достојно представе и на регији којој припадамо!

https://www.prnjavor.info/ju-os-branko-copic-lana-zec-plasirala-se-na-republicko-takmicenje-iz-recitovanja/