Мислимо о природи

04. фебруар 2034. – У акцији!

Промоција Еко супер школе -31. јануар 2024.

Промоција СУПЕР ЕКО-ШКОЛАЦентар за промоцију цивилног друштва у оквиру пројекта “Мисли о природи” припремио је посебан видео који промовише успијехе основних и средњих школа које су заслужиле цертификат СУПЕР ЕКО-ШКОЛА. Наша школа са поносом носи титулу најбоље рангиране школе у оквиру овог пројекта.#EkoŠkole#MisliOPrirodi#ThinkNature#CPCDba#EmbassyOfSwedenSarajevo

26. 01. 2024. Чувајмо природу

Дан планете Земље

Рециклажа у учионици – ученици првог разреда

Петак је дан за пет

Дан образовања о заштити животне средине

Дан образовања о заштити животне срединеСвјетски дан образовања о заштити животне средине обиљежава се 26. јануара како би се истакнула важност преношења знања на млађе генерације о овој све важнијој теми. Наша школа еколошкој педагогији посебну важност придаје већ више од десет година, а захваљујући квалитету рада заслужили смо и сертификат СУПЕР ЕКО ШКОЛА.Поводом овог значајног датума подсјећамо вас на наша еко-правила

1. РИЈЕТКО КУПУЈЕМ ГРИЦКАЛИЦЕ И СОКОВЕ

2. КУПУЈЕМ ДОМАЋЕ ПРОИЗВОДЕ

3. ПОПРАВЉАМ И КОРИСТИМ ПОЛОВНЕ СТВАРИ

4. ПЕТ АМБАЛАЖУ И ПАПИР ДОНОСИМ У ШКОЛУ

5. РАЗДВАЈАМ ОТПАД

6. НЕ ОСТАВЉАМ СМЕЋЕ ГДЈЕ МУ НИЈЕ МЈЕСТО

7. ИСКЉУЧУЈЕМ ВОДУ ДОК ПЕРЕМ ЗУБЕ

8. ИСКЉУЧУЈЕМ СВЈЕТЛО КАД ИЗЛАЗИМ ИЗ ПРОСТОРИЈЕ

9. У ШКОЛУ ДОЛАЗИМ ПЈЕШКЕ ИЛИ БИЦИКЛОМ

10. САДИМ БИЉКЕ И БРИНЕМ О БИЉКАМА

и не заборавите “Животну средину нисмо наслиједили од предака, већ позајмили од потомака”.

Петак за ПЕТУченици III 2 учитељице Гордане Сладојевић сваког петка у школу доносе секундарне сировине папир и ПЕТ амбалажу. Разред и учитељица су посебно поносни на ученицу Сару Максимовић која је најактивнији еколог у разреду и треба да буде примјер свим ученицима наше школе. Браво за Сару и III 2. Као СУПЕР ЕКО ШКОЛА бризи о животној средини посвећујемо посебну пажњу. #EkoŠkole#MisliOPrirodi#ThinkNature#CPCDba#EmbassyOfSwedenSarajevo

СУПЕР ЕКО ШКОЛА

Наша школа – СУПЕР ЕКО ШКОЛА Еко координатор, школски психолог Јелена Радивојевић Ступар представила је нашу школу 20.10.2022. године у Сарајеву на округлoм стoлу “Пeрспeктивe Цeртификaциjскoг мeхaнизмa Eкo шкoлa у БиХ у будућeм oбрaзoвнoм систeму”. Том приликом су уручени цертификати за 38 еко школа, од којих је 10 заслужило сертификат супер еко школа. Наша школа је оцјењена као најбоље рангирана од свих школа учесница пројекта „Мисли о природи!“ који имплементира Центар за промоцију цивилног друштва, а финансира Шведскa. #EkoŠkole#MisliOPrirodi#ThinkNature#CPCDba#EmbassyOfSwedenSarajevo+3

Мали еколози

Prikupljanje PET ambalaže aktivnost je koju ova prnjavorska osnovna škola provodi u poslednjih 10 godina, a u ovom periodu prikupili su 22 tone otpada koji je kasnije recikliran. Iz rukovodstva škole apeluju na roditelje i lokalnu zajednicu da podrže učenike u inovativnim rješenjima za zaštitu životne sredine.

TV K3


18.03.-svjetski Dan reciklaže

Свјетски дан рециклаже 18. март
„Рециклажа није бламажа“, „Рециклираj не фолирај“, само су неке од парола које су давно осмислили наши ученици како би промовисали рециклажу као здраву животну навику.
Свјетски дан рециклаже обиљежава се 18. марта са циљем промоције новог ресурса –отпада који се може рециклирати.
Рециклажом се увелико смањује количина отпада на депонијама и у природи јер се материјали враћају у производни просец. Нажалост, у нашој земљи се рециклира испод 10% отпада што је далеко од просјека неких европских држава који је око 50% или Јапана који рециклира скоро сав отпад.
Поред ПЕТ амбалаже коју школа шаље на рециклажу већ 10 година од ове школске године прикупљамо и папир и лименке
вршњачки едукатори -22.02.2022.

Познато је да је вршњачка едукација веома користан алат у образовању кроз који едукавани ученици преносе своја знања о друштвено актуелним темама другим ученицима. Ученици на овај начин лакше стичу знања, вјештине и усвајају ставове, док млади вршњачки едукатори усвајају вјештине јавног наступа и организовања групе. Наша школа већ десет година образује вршњaчке едукаторе на различите теме, а ове школске године тема је заштита животне средине.
Чак 46 ученика од 4. до 8. разреда пријавило се да постану еко вршњачки едукатори и својим примјером подстакну и друге да брину о животној средини. Након квиза који су едукатори реализовали поводом Дана еколошких покрета у првом полугодишту шк. 2021-22. године, за друго полугодиште планирана је реализација интерактивних мултимедијалних радионица.
Ове године заштити животне средине посвећујемо посебну пажњу у склопу пројекта „Мисли о природи!“ који имплементира Центар за промоцију цивилног друштва, а финансира Шведска.
#EkoŠkole #MisliOPrirodi #ThinkNature #CPCDba #EmbassyOfSwedenSarajevoНаши радови

1
2
3
4
5
6
8
9
10

Претходна
Следећи

10 ЕКОЛОШКИХ ГОДИНА

Десет еколошких година
Још једна еколошка година је иза нас, десета. Од 2012. године па до сада на рециклажу смо послали око 500 000 пласичних флаша. Замислите их на гомили! Замислите их у природи!
Захваљујући ученицима, родитељима, радницима, појединцима и фирмама, оне не труну, већ су поново искориштене као секундарна сировина.
Сада је већ свима јасно да је опстанак људи на планети угрожен, али једно је знати, а друго чинити нешто поводoм тога.
Управо због тога наша школа организује многе практичне еколошке активности како би наши ученици стекли еколошке навике и смањили свој еколошки отисак.
Овај пут посебно похваљујемо ученике у еко патролама који су и током децембра и јанура прикупљали ПЕТ амбалажу у локалној заједници: Давидa Бојановићa и Маркa Ђурђевићa из VIII 3, Тијану Јањић, Милана Ивановића и Јовану Моравац из VI 1 , Сару Петрушић, Дуњу Јовичић и Марију Ступар из V 1, те Луну Ступар из II 3.
Ове године бризи о животној средини посвећујемо посебну пажњу у склопу пројекта „Мисли о природи!“ који имплементира Центар за промоцију цивилног друштва, а финансира Шведскa.
#EkoŠkole #MisliOPrirodi #ThinkNature #CPCDba #EmbassyOfSwedenSarajevo
Вршњачки еко едукатори

Међународни дан еколошких покрета обиљежава се 17. новембра у циљу побољшања односа према животној средини и развијању здраве еколошке свести. Како би испитали колико наши ученици знају о заштити животне средине осмислили смо занимљив еко квиз. Мишљења и знања ученика од 4. до 8. разреда истражили су вршњачки едукатори. Чланови еколошке секције израдили су постер са савјетима како се у свакодневном животу брине о планети Земљи.
Ове године бризи о животној средини посвећујемо посебну пажњу у склопу пројекта „Мисли о природи!“ који имплементира Центар за промоцију цивилног друштва, а финансира Шведскa.
#EkoŠkole #MisliOPrirodi #ThinkNature #CPCDba #EmbassyOfSwedenSarajevo

Израда еко постера -12.11.2021.

У изради еко постера учествовало је више ученика наше школе. Ученици разредне наставе цртали су цртеже на тему екологије, ученици деветог разреда су те цртеже уврстили у постере, а чланови еко секције израдили су рамове и украсе. Производи овог заједничког рада, постављени су у учионице, ходнике и тоалете наше школе..Заједнички циљ – развој еколошке свијести (09.11.2021.)

У ЈУ Основна школа „Бранко Ћопић“ Прњавор од 2012. године прикупља се ПЕТ амбалажа са циљем подизања нивоа свијести грађана, а посебно дјеце и младих, о важности заштите животне средине. Тада смо на овом заједничком циљу почели сарадњу са КП „Парк“ Прњавор која успјешно траје и данас. Заједничким залагањима до сада смо на рециклажу упутили преко 21 тону ове секундарне сировине што је риједак примјер успостављања одрживог система прикупљања ПЕТ амбалаже у једној општини на који можемо бити поносни.
На територији града одавно су постављени контејнери за раздвајање отпада (пластика, папир, метал и стакло) и ми се питамо ЗАШТО НЕ БИСМО СВИ РАЗДВАЈАЛИ КУЋНИ ОТПАД?
Наши ученици су прави еко активисти и од априла ове године преузели су обавезу пражњења наших седам конструкција за ПЕТ амбалажу на подручју града (двије у дворишту школе, по једна преко пута школе, у Његошевој улици, иза Конзума, код Руских зграда и код борачке зграде).
Ученици наводе да је највећи проблем при сакупљању ПЕТ-а смеће које несавјесни грађани убацују у наше конструкције.
Молимо вас:
– У наше конструкције не убацујте никакво смеће. Уколко видите некога да то ради замолите га да смеће одложи у одговарајући контејнер.
– Уколико можете ПЕТ амбалажу донoсите у школу
– Приликом одлагања флашу испразните и стисните како би ученицима олакшати рад
Ове године бризи о животној средини посвећујемо посебну пажњу у склопу пројекта „Мисли о природи!“ који имплементира Центар за промоцију цивилног друштва, а финансира Шведскa.
#EkoŠkole #MisliOPrirodi #ThinkNature #CPCDba #EmbassyOfSwedenSarajevo

развој еколошке свијести

Енергетска ефикасност и како су настали наши постери
16.10. Свјетски дан хране

Свјетски дан хране обиљежава се 16. октобра, а „краљица воћа“ јабука има свој дан 20. октобра.
Сваког дана, а посебно овим поводом, желимо да укажемо на важност здраве ужине за ученике.
Одабир намирница које сваки дан конзумирамо утиче не само на наше здравље него посљедично и на наш опстанак на планети.
Управо зато слоган овогодишњег Свјетског дана хране гласи: „Наши поступци су наша будућност”, а на службеној страници поводом овога дана позивају све да побољшају своје здравље уврштавањем воћа, поврћа, махунарки, орашастих плодова и интегралних житарица у свакодневну прехрану те смањењем конзумације прерађене хране богате сољу, шећером или мастима.
Нажалост, свједоци смо да ученици често за ужину доносе грицкалице и газирана пића који, поред тога што су нездрави, не задовољавају нутритивне потребе организма дјетета које расте и развија се.
Молимо родитеље да ученицима спремају ЗДРАВЕ УЖИНЕ које су им потребне за боравак у школи током 4-5 сати. Обавеза је родитеља да одговоре на потребе дјеце, а то је свакако избалансирана прехрана, како нас упозоравају здравствени стручњаци.
Препоручујемо да ученици при томе користе вишекратне кутије, кесе и флаше јер тако не производимо додатно смеће.
Ове године бризи о животној средини посвећујемо посебну пажњу у склопу пројекта „Мисли о природи!“ који имплементира Центар за промоцију цивилног друштва, а финансира Шведскa.
#EkoŠkole #MisliOPrirodi #ThinkNature #CPCDba #EmbassyOfSwedenSarajevo

Дјечија недеља-заједно можемо све

Заједно можемо све!
Заједно можемо спасити планету!
“Дјечија недјеља” обиљежава се сваке године у првој седмици октобра, са циљем промоције права дјетета, побољшање друштвене бриге за дјецу и јачање одговорности свих субјеката заштите. Ове године дјечија недјеља се обиљежава под слоганом „Заједно можемо све“, а наши еколози поручују да само заједно можемо спасити нашу планету.
Они нас подсјећају на правила одрживог развоја друштва која требамо поштoвати како би новим генерацијама обезбиједили здраву животну средину и довољно природних ресурса.
Купујмо само неопходно!
Све што можемо поново искористимо!
Раздвајајмо отпад!
Рециклирајмо!
Садимо дрвеће!
Чувајмо нашу планету Земљу!
Ове године бризи о животној средини посвећујемо посебну пажњу у склопу пројекта „Мисли о природи!“ који имплементира Центар за промоцију цивилног друштва, а финансира Шведскa.
#EkoŠkole #MisliOPrirodi #ThinkNature #CPCDba #EmbassyOfSwedenSarajevo
ОШ Бранко Ћопић Прњавор

20S. se1ppotehsmbf194gdar  · 

Браво за наше екологе
Наши ученици прикључили су се акцији поводом Свјетског дана чишћења.
Ове године бризи о животној средини посвећујемо посебну пажњу у склопу пројекта „Мисли о природи!“ који имплементира Центар за промоцију цивилног друштва, а финансира Шведскa.
#EkoŠkole #MisliOPrirodi #ThinkNature #CPCDba #EmbassyOfSwedenSarajevo

Сусрет представника ЕКО школа

У склопу пројекта „Мисли о природи!“ који имплементира Центар за промоцију цивилног друштва, а финансира Шведскa, 14. и 15. септембра 2021. године у Сарајеву одржана је Конференција за наставнике/ице Еко школа. На конференцији су учествовали представници 37 основних и средњих школа, а наша школа је позвана да свој рад представи на панелу „Добре праксе“. Еко координатор нaше школе, школски психолог Јелена Радивојевић Ступар упознала је присутне са нашим дугогодишњим добрим праксама које ученике, родитеље и локалну заједницу кроз едукације и практичне активности потичу да брину о својој животној средини. Поред еко координатора на конференцији је учествовала и чланица еко одбора школе, наставница Мирјана Продановић Бојановић.
#EkoŠkole #MisliOPrirodi #ThinkNature #CPCDba #EmbassyOfSwedenSarajevo


Континуирано опремање школе кроз пројекте

Годинама уназад школа се труди да кроз реализацију пројеката унаприједи рад школе, путем различитих активности као и набавком опреме која осавремењава наставни процес.
Ове школске године учествујемо у реализацији пројекта „Мисли о природи!“ који имплементира Центар за промоцију цивилног друштва, а финансира Шведскa.
У склопу овог пројекта, између осталог, набављено је и пет телевизора која ће умногоме унаприједити квалитет наставе и ваннаставних активности. Четири телевизора су набављена од средстава из пројекта, а један је купљен од новца добијеног од продаје ПЕТ амбалаже.
#EkoŠkole #MisliOPrirodi #ThinkNature #CPCDba #EmbassyOfSwedenSarajevo

ТОНА СЕКУНДАРНИХ СИРОВИНА УПУЋЕНА НА РЕЦИКЛАЖУ

ОД ОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ РЕЦИКЛИРАМО И ПАПИР – ЧУВАМО ШУМЕ, ЕДУКУЈЕМО УЧЕНИКЕ!

Током љетњег распуста прикупили смо око 500 kg PET амбалаже и око 500 kg папира.
Папир је једна од секундарних сировина најпогоднијих за рециклажу и док се за производњу тоне новог папира искористе четири стабла, приликом рециклаже се не употреби нити једно. Поред тогa, приликом производње једне тоне рециклираног папира утроши се значајно мање воде и ел. енергије.
Ове године рециклажи посвећујемо посебну пажњу у склопу пројекта „Мисли о природи!“ који имплементира Центар за промоцију цивилног друштва, а финансира Шведскa.

ХВАЛА СВИМА КОЈИ ПЕТ АМБАЛАЖУ ДОНОСЕ У ШКОЛУ ИЛИ ЈЕ ОДЛАЖУ У НАШЕ ШАРЕНЕ КОНТЕЈНЕРЕ!
ПОМОЗИТЕ НАМ И ВИШЕ ТАКО ШТО ЋЕТЕ ФЛАШЕ ПРИЈЕ УБАЦИВАЊА У КОНТЕЈНЕР ИСПРАЗНИТИ И СТИСНУТИ.

ХВАЛА СВИМА КОЈИ СУ УЧЕСТВОВАЛИ У НАШОЈ АКЦИЈИ ПРИКУПЉАЊА СТАРОГ ПАПИРА!
ХВАЛА КП “ПАРК” ПРЊАВОР ШТО НАМ ПОМАЖЕ У НАШИМ НАСТОЈАЊИМА ДА СВОЈУ ПЛАНЕТУ УЧИНИМО ЧИСТИЈОМ!

Наш залог за будућност

Поводом Дана планете Земље организовали смо 10. велику акцију прикупљања ПЕТ амбалаже у локалној заједници. Ове године организацију смо препустили нашим ученицима и позвали их да се укључе у „ЕКО изазов за ЕКО патроле“ тако што ће прикупљати ПЕТ амбалажу у својој околини, празнити наше конструкције и дијелити летке.
Поносни смо што се овом позиву одазвало чак 45 еко патрола! https://www.facebook.com/media/set?vanity=osbrankocopic.prnjavor&set=a.5383608165047404. Нажалост, наши еколози су нас извјестили да неки несавјесни грађани у наше конструкције убацују разно смеће, чак и кад је контејнер за неразврстани отпад одмах поред.

ЈОШ ЈЕДНОМ МОЛИМО ГРАЂАНЕ ДА НАШЕ МОЛБЕ ПОШТУЈУ, ДА У ШАРЕНЕ КОНСТРУКЦИЈЕ НЕ УБАЦУЈУ СМЕЋЕ, ТЕ ДА ПЛАСТИЧНЕ ФЛАШЕ ПРИЈЕ ОДЛАГАЊА ИСПРАЗНЕ И СТИСНУ ЈЕР НАМ ТО УМНОГОМЕ ОЛАКШАВА ПРОЦЕС ПРЕВОЗА И СКЛАДИШТЕЊА.

Ове године рециклажи посвећујемо посебну пажњу у склопу пројекта „Мисли о природи!“ који имплементира Центар за промоцију цивилног друштва, а финансира Шведскa.

Летке за Еко изазов донирала је штампарија Технопринт Прњавор #Tehnoprint  , а вреће за ПЕТ амбалажу су донација Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност РС #ЕkofondRS и ми им се овом приликом посебно захваљујемо.

Хвала и КП”Парк” Прњавор што нам помаже у нашим настојањима да своју планету учинимо чистијом!

#EkoŠkole #MisliOPrirodi #ThinkNature #CPCDba #EmbassyOfSwedenSarajevo


Дан планете Земље

 обиљежава се 22. априла како би се указало на потребу очувања здраве животне средине за будуће генерације. Ово је један од значајних еколошких датума који наша школа традиционално обиљежава. Ове године осмислили смо низ активности како би наше ученике, њихове родитеље и локалну заједницу потакнули да своје навике прилагоде очувању животне средине.
Поводом Дана планете Земље реализујемо активности:
• садња цвијећа од стране ученика првог разреда са родитељима
• садња дрвета у дворишту централне школе склопу акције „Еко изазов-Учинимо своју земљу још љепшом“ (донација Амбасаде САД-а и Америчке трговачке).
• шумски полигон у ПО Штрпци
• Еко изазова за Еко патроле ученика од 4. до 9. разреда
* изложбу радова ученика
Ове године активност обиљежавања Дана планете Земље реализујемо у оквиру пројекта „Мисли о природи!“ који имплементира Центар за промоцију цивилног друштва, а финансира Шведскa.
#EkoŠkole#MisliOPrirodi#ThinkNature#CPCDba#EmbassyOfSwedenSarajevo

https://youtu.be/k-H6sbcTdiI

обиљежен Дан планете Земље

ЕКО ПАТРОЛЕ

У оквиру пројекта “Мисли о природи” осмислили смо за наше ученике “Еко изазов за Еко патроле” желећи да очистимо наш град и пробудимо свијест дјеце и младих о значају разврставање отпада и прикупљања ПЕТ амбалаже. Ово је десета велика акција прикупљања ПЕТ амбалаже у локалној заједници коју организује наша школа, а оно што је за ову акцију специфично је да се ученици сами организују и договарају када ће и гдје активност одрадити.
Наше Еко патроле ће дијелити промотивне летке, прикупљати ПЕТ амбалажу у свом комшилуку и испразнити конструкције у којима се за нашу школу прикупља пластика, а тиме вјерујемо и подстакнути наше суграђане да одговорније понашање по питању чувања околиша.
Промотивни летци су донација штампарије Технопринт, а вреће за ПЕТ су донација Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност РС. Сви учесници изазова ће бити награђени захваљујући подршци Општине Прњавор и донацији организације ЛИР еволуција. Активност организујемо у оквиру пројекта “Мисли о природи” који спроводи Центар за промоцију цивилног друштва, а финансира Шведска.
#EkoŠkole#MisliOPrirodi#ThinkNature#CPCDba#EmbassyOfSwedenSarajevo

2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
178808354_5406983852709835_4135562746376166388_n

Претходна
Следећи

EKO квиз

Драги, ученици, пред вама је још једна прилика да покажете да бринете о својој животној средини. Сретно!

https://www.mreza-mira.net/…/eko-takmicenje-za-osnovce/…

Свјетски дан вода 22. март

Иако су три четвртине планете Земље покривене водама, само мали дјелић тога чини питка вода. Свјетски дан вода обиљежава се 22. марта како би се указало на важност заштите вода и на недостатак воде за пиће у многим крајевима света. Подаци говоре да чак двије милијарде људи нема приступ сигурној води.
Овај значајан датум наша школа традиционално обиљежава, а ове године због епидемиолошке ситуације за Дан вода вам представљамо кроз изложбу ликовних радова.
Ове године Дан вода обиљежавамо у склопу пројекта „Мисли о природи!“ који имплементира Центар за промоцију цивилног друштва, а финансира Шведскa.
#EkoŠkole #MisliOPrirodi #ThinkNature #CPCDba #EmbassyOfSwedenSarajevo
Vidjeti manje

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

59

60

61

62

63

64

65

66

67

68

69

70

71

72

73

74

75

76

77

78

79

80

81

82

83

84

85

86

87

88

89

90

91

92

93

94

95

96

97

98

99

100

101

102

103

104

105

106

107

108

109

110

111

112

113

114

115

116

117

118

120

121

122

123

124


Претходна
Следећи

Свјетски дан рециклаже 18. март

„Рециклажа није бламажа“, „Рециклираj не фолирај“, само су неке од парола које су давно осмислили наши ученици како би промовисали рециклажу као здраву животну навику.
Свјетски дан рециклаже обиљежава се 18. марта са циљем промоције новог ресурса –отпада који се може рециклирати.
Рециклажом се увелико смањује количина отпада на депонијама и у природи јер се материјали враћају у производни просец. Нажалост, у нашој земљи се рециклира испод 10% отпада што је далеко од просјека неких европских држава који је око 50% или Јапана који рециклира скоро сав отпад.
Школе су одувијек биле доносиоци промјена у заједници и ми се у свом свакодневном раду трудимо да: рециклирамо, од старог правимо ново, мијењамо намјену предметима, поправљамо, преправљамо и др.
Рециклажа живи у нашој школи дуги низ година и видљива је на сваком кораку, а ове године јој посвећујемо посебну пажњу у склопу пројекта „Мисли о природи!“ који имплементира Центар за промоцију цивилног друштва, а финансира Шведскa.
#EkoŠkole #MisliOPrirodi #ThinkNature #CPCDba #EmbassyOfSwedenSarajevo
Vidjeti manje
1h9utS. pMahonruSscogrhf ufim olr1S0stl:ne4d7  · 
Свјетски дан енергетске ефикасности 2021. године

Свjeтски дан енергетске ефикасности обељежава се 5. марта са циљем подизања свијести о неопходности смањења потрошње енергије кроз разумно и одрживо коришћење енергетских ресурса. Наши ученици су на цртежима приказали који су извори енергија и како се она штеди, а заинтересовани грађани могу код дежурног наставника преузети брошуру „200 ЕЕ САВЈЕТА“ гдје могу прочитати како ефикасније користити енергију, живјети квалитетније и плаћати мање. Брошуре су донација Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност РС #@ekofondrs

Ове године, овај значајан датум обиљежавамо у оквиру пројекта „Мисли о природи!“ који имплементира Центар за промоцију цивилног друштва, а финансира Шведскa
Наша школа мисли о природи!

Школе су одувијек биле доносиоци промјена у заједници и, иако за себе волимо рећи да јесмо еколошка школа, свјесни смо да постоји велики простор за напредак, прије свега у практичним едукативним активностима и подстицању промјене свакодневних животних навика код ученика и родитеља.
Трудимо се да у свакодневном раду са ученицима: рециклирамо, од старог правимо ново, мијењамо намјену материјалима и предметима, штедимо ресурсе и поправљамо покварено како би ученици ова понашања усвојили као здраве животне навике.
Ове године смо укључени у пројекат „Мисли о природи“ кроз који ћемо: оформити еко кутак, осмислити и израдити постере о уштеди енергије, уштеди воде и рециклажи, уредити дворишта, оформити групу вршњачких едукатора, едуковати ученике и родитеље, обиљежити значајне датуме, развијати креaтивност и промовисати идеје одрживог развоја друштва.
Пројекат „Мисли о природи!“ имплементира Центар за промоцију цивилног друштва, а финансира Шведскa.
1
2
3
4
5
6
7
8

Претходна
Следећи