18. март Свјетски дан рециклаже

Свјетски дан рециклаже 18. март„Рециклажа није бламажа“, „Рециклираj не фолирај“, само су неке од парола које су давно осмислили наши ученици како би промовисали рециклажу као здраву животну навику.
Свјетски дан рециклаже обиљежава се 18. марта са циљем промоције новог ресурса –отпада који се може рециклирати.
Рециклажом се увелико смањује количина отпада на депонијама и у природи јер се материјали враћају у производни просец. Нажалост, у нашој земљи се рециклира испод 10% отпада што је далеко од просјека неких европских држава који је око 50% или Јапана који рециклира скоро сав отпад.
Школе су одувијек биле доносиоци промјена у заједници и ми се у свом свакодневном раду трудимо да: рециклирамо, од старог правимо ново, мијењамо намјену предметима, поправљамо, преправљамо и др.
Рециклажа живи у нашој школи дуги низ година и видљива је на сваком кораку, а ове године јој посвећујемо посебну пажњу у склопу пројекта „Мисли о природи!“ који имплементира Центар за промоцију цивилног друштва, а финансира Шведскa.
#EkoŠkole#MisliOPrirodi#ThinkNature#CPCDba#EmbassyOfSwedenSarajevo Vidjeti manje1h9utS. pMahonruSscogrhf ufim olr1S0stl:ne4d7  ·