наш залог за будућност

Наш залог за будућност

Поводом Дана планете Земље организовали смо 10. велику акцију прикупљања ПЕТ амбалаже у локалној заједници. Ове године организацију смо препустили нашим ученицима и позвали их да се укључе у „ЕКО изазов за ЕКО патроле“ тако што ће прикупљати ПЕТ амбалажу у својој околини, празнити наше конструкције и дијелити летке.

Поносни смо што се овом позиву одазвало чак 45 еко патрола! https://www.facebook.com/media/set?vanity=osbrankocopic.prnjavor&set=a.5383608165047404

Нажалост, наши еколози су нас извјестили да неки несавјесни грађани у наше конструкције убацују разно смеће, чак и кад је контејнер за неразврстани отпад одмах поред.

ЈОШ ЈЕДНОМ

МОЛИМО ГРАЂАНЕ ДА НАШЕ МОЛБЕ ПОШТУЈУ,

ДА У ШАРЕНЕ КОНСТРУКЦИЈЕ НЕ УБАЦУЈУ СМЕЋЕ, ТЕ ДА ПЛАСТИЧНЕ ФЛАШЕ ПРИЈЕ ОДЛАГАЊА ИСПРАЗНЕ И СТИСНУ ЈЕР НАМ ТО УМНОГОМЕ ОЛАКШАВА ПРОЦЕС ПРЕВОЗА И СКЛАДИШТЕЊА.

Ове године рециклажи посвећујемо посебну пажњу у склопу пројекта „Мисли о природи!“ који имплементира Центар за промоцију цивилног друштва, а финансира Шведскa.

Летке за Еко изазов донирала је штампарија Технопринт Прњавор #Tehnoprint  , а вреће за ПЕТ амбалажу су донација Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност РС #ЕkofondRS и ми им се овом приликом посебно захваљујемо.

Хвала и КП”Парк” Прњавор што нам помаже у нашим настојањима да своју планету учинимо чистијом!

#EkoŠkole #MisliOPrirodi #ThinkNature #CPCDba #EmbassyOfSwedenSarajevo