TALENT I HUMANOST

U sklopu Međunarodnog dana djeteta i Međunarodnog dana humanosti, učenici Osnovne Škole ’’Branko Ćopić’’ iz Prnjavora predstavili su pred brojnom publikom, svoje talente iz raznih oblasti. Ovaj zabavni događaj koji je organizovan u Centru za kulturu imao je i svoj humanitarni karakter a sav prihod  od ulaznica i od prodaje dječijih rukotvorina biće usmjeren đacima slabijeg materijalnog stanja.

Da razni talenti krase prnjavorske mališane pokazali su i učenici kroz sport, glumu, crtanje i književnost. Da se među njima posebno krije talenat za muzičku nadarenost, pokazali su mnogi učenici koji su svoje glasovne sposbnosti i iskoristili i da promovišu humanost.

Srna Kovačević

Učenik 3. razreda Srna Kovačević  otpjevala je pred publikom zabavnu pjesmu pod nazivom ”Čitajmo knjige”.

” Ja jako volim pjevati i najbolje pjevam u svom razredu. Zbog toga mene učiteljica često izabere za neka takmičenja i to mi se sviđa. Voljela bi jednog dana i da budem pjevačica. Sviđa nam se i što, ja i moji drugari, pomažemo našim drugarima koji nemaju mnogo ”,rekla je Kovačevićeva.

Milica Slijepćević

Pored razigranih i raspjevanih učenika koji su svojom pjesmom i igrom razveselili brojnu publiku, neki su pokazali i sportsko umijeće sa kojim su oduševili svoje roditelje, prijatelje i nastavnike.

Učenik 4. razreda Milica Slijepčević pokazala je pred publikom svoje vještine u gimnastici rekaši da ovaj vid sporta mnogo voli.

” Ja gimnastiku treniram i jako volim ovaj sport. Inače ovaj sport volim gledati i na televiziji. Gimnastika mi se mnogo sviđa zbog toga što se tu množe mnogo naučiti i što tu mogu upoznati mnogo drugara”,rekla je Slijepčevićeva.

.

Svaki aktivnost vezano za književno-umjetnički, zabavni, sportski aspekat u kojem se neko posebno ističe uvijek mora biti prepoznato od stane nastavnog osoblja podsjeća direktor OŠ ”Branko Ćopić” Jasmina Malešević. Dodaje da  škola i društvo moraju sistemski omogućiti kod djece razvoj određenih talenata

Međutim, ističe i da ne treba zapostavljati ni razvijanje svijesti kod djece da svoj talenat mogu iskoristiti za promociju humanosti.

” Kroz usmjeravanje  i dalje razvijanje u oblastima glume, crtana, pisanja ali i nekih prirodnih nauka dobijamo jedno funkcionalno dijete. Mogu reći da je naša škola zaista vrijedna daje mnogo svog doprinosa u pogledu promocije dječijih talenata. Mi na ovaj način kod djece promovišemo i humanost i sve to radimo uz saradnju sa njihovim roditeljima. Naravno svega toga nebi bilo bez velike požrtvovanosti nastavnika ”,rekla je Maleševićeva.

Iz škole dodaju i da na ovaj način žele  formirati jednu odraslu generacije koju će krasiti dobrodušnost i želja da uvijek pomognu onima kojima je pomoć potrebna.

TV K3